Shit! Fikk litt panikk da kan man si!

Så var det lørdagskvelden som jeg for min del tilbringer inne på hobbyrommet mitt. Det er lenge siden og det er veldig hyggelig, jeg styrer med mitt, ser på serie og Rune koser seg i stua med ACTION film! Men det fortjener han for i dag har kokken stått på her hjemme og laget den beste club sandwich’en til 8 personer. Vi er jo 5 også ba vi hans foreldre og mamma, kjempekoselig. Han fikk masse skryt for maten og jeg skal love deg at det var kjempegodt. Ser det ikke fristende ut? Hva skal man med restaurant når man blir vartet opp med dette hjemme?

 

Vi var oppe klokka 06.07 i dag begge to, det var en hyggelig morgen. Innen 08 var vi ferdig handla til helgen og han fikk vasket bilen og jeg fikk vasket inne. Perfekt start på dagen.

 

Jeg la vannslangen i bassenget i sta og glemte rett og slett at jeg hadde gjort det. Plutselig så jeg i mitt sidesyn at Swanda (svanen) var veldig høyt oppe i forhold til hun bruker å være. DA kom jeg på at vannet sto på og det fosset over kantene. Shit! Fikk litt panikk da kan man si og var meget kjapp med å komme meg ut å redde situasjonen. Ellers har alle kost seg ute i sola hele dagen, noen har solt seg, noen har bada og noen har liggi i sofaen ute å sløva. Det er vel en bra lørdag tenker jeg. Og i kveld blir det å legge seg i reint sengetøy, altså det er en av den beste følelsen som finnes syns jeg.

Håper dagen din har vært fin og nyt resten av kvelden uansett hva du gjør 😘

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

 

 

 

 

HVIS JEG MÅTTE VELGE ÉN..

Etter inspirasjon fra Vestfroken på et kjempekoselig innlegg hun la ut på bloggen sin skal jeg svare på hva jeg ville valgt dersom jeg måtte velge én av dette.

 

Hvis jeg måtte velge én type kaffe.

– Det er uten tvil iskaffe, jeg skulle bare ønske at jeg klarte å lage en selv som er minst like god som den kjøpte. Jeg har forsøkt, men kan ikke si jeg har nailet det.

Hvis jeg måtte velge én frukt

– Jeg har funnet ut at eple er den frukten som gir meg mest. Jeg får tyggemotstand, det metter og det er godt. Men, det er viktig at det er hardt og iskaldt.

Hvis jeg måtte velge étt pålegg..

– Norvegia ost. Har man ost, så har man pålegg. Den beste er den i stor pakke og jeg spiser ikke de første skivene.

Hvis jeg måtte velge én type jobb

– Da ville jeg vært arkitekt, tegne hus, finne løsninger både inne og ute. Ja, det hadde vært gøy.

Hvis jeg måtte velge én neglelakkfarge?

– Korall farge, slik som dette, spesielt på sommeren

Hvis jeg måtte velge én familiefilm.

– Helt klart Vaiana, jeg ser ikke en film mange ganger så ofte, men denne har jeg sett på jevne mellomrom. Den er så koselig og fin. Har du ikke sett den, ja da burde du. Vaiana er en amerikansk animert eventyrkomedie og fantasifilm fra 2016 produsert av Disney. Filmen forteller historien om Vaiana, den viljesterke datteren til høvdingen av en polynesisk stamme, som ble valgt av selveste havet for å gjenforene en mystisk relikvie med sin gudinne.

Hvis jeg måtte velge én alkoholdrikk

– Helt klart sommerdrinken jeg ble introdusert for en sommer for noen år siden. Innhold er : Prosecco, sprite, en dæsj med xante, masse isbiter og friske bær etter eget valg. Fytti rakker’n den er god altså, anbefales virkelig.

Hvis jeg måtte velge étt klesplagg..

– Pysj helt klart

Hvis jeg måtte velge én sjokolade.

– Den beste sjokoladen er hobby, men jeg tåler ikke sjokolade så jeg spiser det ALDRI lenger. Det er et savn!

Hvis jeg måtte velge én Astrid Lindgren karakter.

– Madicken

Hvis jeg måtte velge én emoji.

– ❤ Ingen over, ingen under

Hva ville du valgt, hvis du måtte velge én?

Ha en fin lørdag alle sammen

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

“Får jeg aldri en pause?”

Vel, jeg spurte han ang tanken min på nytt spisebord og om han trodde vi kunne klare det. Jaja, det hadde han tenkt på lenge, han hadde mange ideer i hodet og han hadde like mye troen på det som meg. Så da ble vi enig om å gjøre det etterhvert for det blir ikke gjort i nærmeste fremtid, men det skal bli gjort. Når jeg tenker ut ting, når jeg foreslår prosjekter eller når jeg kommer med forandringer på ting vi gjør så betyr ikke det at ikke han gjør det også. Jeg vil ikke at dere skal tro at JEG pisker han rundt her, at jeg er den som presser på.

 

Det er ikke slik at han sier: “Får jeg aldri en pause?”. Han er også en person som er kreativ og lysten på prosjekter her hjemme. Veldig ofte er det jeg sier til han: “Rune, nå må du ta deg en pause” eller “Nå må du gi deg for kvelden”. Han er et arbeidsjern, han er målbevisst og han liker å få unna ting. Ikke minst liker han å få til ting han setter seg som mål. Og vi er så heldige at vi har det gøy sammen mens vi gjør det vi gjør. 

 

Jeg kan ha lagt det frem litt slik at det virker som om han får oppgaver av meg. Men sånn er det så klart ikke, vi har blitt enige om alt vi har gjort og gjør her sammen OG vi gjør det sammen. Han tar seg av alle de tunge løftene og 2 kan ikke skru samtidig i samme skrue så. Vi gjør hver vår ting på samme arbeidsoppgave, men vi gjør det sammen. Fikk bare en sånn følelse i meg at det kanskje virket som om at jeg setter han i gang med arbeid. Det er isåfall feil og jeg måtte bare få det ut. Er det noe vi kan godt, så er det å jobbe sammen og det er jeg så glad for.

Ha en nydelig kveld.  

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

 

 

 

Jeg vet ikke om jeg tør å spørre!

Alarmklokka er slått av for nå er det helg! Det er det beste jeg vet når jeg er ferdig å bruke den for uka. Jeg kan ikke skjønne hvorfor, men jeg har faktisk et dårlig forhold til alarmen på morgenen. Prøver å tenke tilbake på om det kan være noen traumer relatert til den, men det er jo ikke det. Jaja, jeg liker’n ikke og kommer aldri til å gjøre det heller. Man kan jo ikke like alt her i verden heller, det hadde vært kjedelig.

 

I dag har jeg sett på youtube og forsøkt å lære meg hvordan man bygger et spisebord, for jeg har troa på at vi skal kunne klare å lage et selv til spisestua vår. Jeg har funnet et som jeg syns var kjempefint, det er rundt, stort og med ganske kraftige materialer. Akkurat slik jeg kunne tenkt meg, litt innvikla bein, men det burde gå. Det eneste av verktøy vi ikke har til dette er store tvinger, men det er ikke store kostnaden.

 

Jeg vet ikke om jeg tør å spørre! Men, det går jo an å snakke om det om ikke annet. Alt som planlegges må ikke gjøres i dag på en måte, holder lenge med neste uke for eksempel. (hehe)

 

Men, jeg planlegger tegner og ser det for meg. Jeg hjelper også til med saging, borring, liming og holding. Men hovedoppgaven går så klart til Luna (Rune). Så hvis det skal gjøres så er jeg avhengig av å få med meg han på dette. Det KAN hende jeg drøyer å spørre, men sommeren er jo en fin tid å gjøre det på. Det trenger litt tørketid og da er det jo kjekt av det kan stå ute evt. Men vi får se, lysten er der i hvert fall.

 

Vi sa jo at vi var ferdige med de store oppgavene ute her, men dette er jo inne og da er det vel greit. I går gjorde vi absolutt ingenting, det ble litt bading med barna, litt grilling med mamma, sjakkspill og kos.  Slike dager er gull verdt innimellom slaga, det er i hvert fall sikkert. Var og testet meg også i går og fikk svar i dag at den var negativ som forventet. Men better safe than sorry.

 

Ønsker DEG en fin fredag, ta vare på deg selv og de rundt deg 🌷

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

Ja, satser på det!

I går var jeg i Tønsberg og satt neglmodell for ei venninne som utdanner seg til negldesigner. Hun skulle lære seg fransk manikyr i acryl og siden jeg har hatt lyst til å sette på negler så takket jeg så klart ja når hun spurte meg. Det var koselig å gjøre noe annet og også stille opp for noen, en vinn vinn situasjon. Hun var kjempeflink og jeg ble kjempefornøyd med resultatet, godt å få på sommerneglene.

Rune hadde jobba ute som en helt når jeg kom hjem og det var så fint overalt, han er så flink og jeg blir så stolt av han. Han hadde til og med luka i gårdsplassen, noe jeg virkelig misliker å gjøre, men bruker å gjøre likevel. Nå slapp jeg det og det gjorde meg veldig glad. Altså flinkis! I dag skal jeg ta corona test, våknet med hodepine, litt vond rygg og krisling i brystet. Er nok ikke noe corona, kan ikke skjønne hvor jeg skulle fått det fra egentlig, men bedre å sjekke en gang for mye enn en gang for lite. Som jeg gleder meg til det ikke lenger er en issue for oss alle sammen. No’ dritt rett og slett!

 

“Det er ikke så varmt ute på kveldene lenger og jeg satt ute med vått hår her om dagen, så det er nok grunnen til litt hodepine. Jeg satt i flere timer i neglsalongen i går, kan gi litt sliten rygg det.  Ja, satser på det!”

 

Ellers så gleder jeg meg så til å freshe opp håret, som dere kan se på bildet så har jeg LITT ettervekst på gang. Vil fortsette med mørkere bunn, men kanskje ikke med så lang avstand til det lyse. Unner meg ikke så ofte å gå til frisøren kan man si så det fortjener jeg føler jeg. Akkurat nå kunne jeg tenkt meg en hel dag med fotbehandling, bryn, ansiktsbehandling og det som hører til. Det hadde vært sykt deilig! Men, det skal jeg ikke prioritere nå, det er andre ting som er mye viktigere enn det. Men nå skal jeg få på meg arbeidsklær og gjøre noe nyttig for meg før jeg stikker til Gjærdal og er så heldig at jeg skal få en tynn lang pinne både her og der. Alt for å være sikker for de rundt meg.

Ha en fin fin dag ❤

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞
 

 

Det viktigste er å snu en vond tanke til noe godt. KJAPT!

“Hjernen er et merkelig, men utrolig fascinerende organ vi har. Og ofte så forundrer det meg hvilken virkning den har på resten av systemet vårt. Sammenhengen er jo helt klart klar, men tanker kan virkelig sette meg ut noen ganger. Og jeg skjønner ikke helt hvorfor det skjer for det burde jo ikke skje syns jeg.”

 

Blogg

Jeg koser meg kjempemasse med å blogge og kommer heller ikke til å slutte med det. Det er en del av min hverdag og jeg trives med å dele av mitt liv. Men plutselig i går tenkte jeg et lite øyeblikk følgende: «Jeg gjør det ikke bra nok på bloggen min» Den lille setninga som streifet hjernen min satte meg helt ut når jeg skulle skrive.

 

Alt jeg skrev slettet jeg igjen, alt jeg tenkte å skrive ble for dumt i mine øyne, alt gikk i surr og jeg veide hvert eneste ord jeg skrev. Å blogge ble vanskelig, ingenting gikk som det bruker og jeg måtte bare legge den fra meg. Det skremte meg at en liten tanke satte meg så til de grader ut. Det beste i går kveld var bare å lukke pc’en og gjøre noe annet.

 

Hjertet fortsetter å håpe lenge etter at forstanden har begynt å tvile! Det viktigste er å snu en vond tanke til noe godt. KJAPT!

 

Jeg mistet troen på meg selv totalt fordi jeg tvilte på meg selv i ca 3 sekunder. Så hjernen kan spille oss et puss innimellom, det er i hvert fall sikkert. For jeg vet at det jeg skriver er bra nok, det er bra nok for meg i hvert fall og jeg liker det. Mitt liv er godt og det er mitt liv jeg deler, så heldigvis fikk jeg snudd den tanken rimelig fort.

 

I dag er alt greit igjen og jeg skriver som jeg alltid har gjort. Nemlig akkurat det som faller meg inn og det er det jeg trives aller best med. Å tvile på seg selv og føle at det man gjør ikke er bra nok er en utrolig vond følelse som jeg sjeldent føler. Jeg vet jo at jeg skriver om livet, akkurat slik det er! Og mitt liv, det er jo bra ❤

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

Et vennlig ord koster ingenting og er allikevel den skjønneste av alle gaver

I går ble heldigvis planen vår for litt smått med arbeid ift det vi har gjort ute avbrutt med regn, det passet oss utmerket. Så vi pakket sammen, gikk inn og la oss godt til rette på sofaen og så alle episodene av sommerhytta som vi hadde å ta igjen. Det skjer ikke ofte at jeg i det hele tatt rører sofaen før 19 ish, men i går kunne jeg ikke ha gjort noe bedre.

 

Var også en tur hos mamma på kvelden og hentet litt stiklinger, er det ikke det det heter når jeg tar litt av en plante og planter den på nytt? Tror det er det det heter! Det er i hvert fall kjekt at de kan deles med flere. Kanskje jeg skal prøve å ta vare på den jeg fikk frem til neste vår, for det er en staude tror jeg. Hun klarer det, så da klarer jeg det også (vi får se da vet du).

 

Et vennlig ord koster ingenting og er allikevel den skjønneste av alle gaver

 

I går var det min tur til å få omtale av Gry på det flotte fremsnakk engasjementet hun har drevet med på en stund. Det var utrolig hyggelig og jeg satte veldig veldig stor pris på det. Jeg har så klart mine sider som ikke er å foretrekke for noen, men jeg anser meg selv for å være en snill og god person. Jeg liker at andre har det bra og jeg liker at vi har det bra. Takk så mye for at du skrev om meg ❤

 

I dag er det bedre vær og det skal vi utnytte med det vi skulle gjort i går. Alltid noe å gjøre rundt her og jeg er ihvertfall glad for at jeg liker å styre med ting. Så er det ikke noe å gjøre så finner jeg noe å gjøre om jeg trenger det. Nå gleder jeg meg stort til å rydde opp i gårdsplassen, der er det og har vært materialer liggende LENGE! Nå vil jeg ha orden der også, det er virkelig på tide.

Ha en fin dag der ute ☀

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

 

 

Kjedelig, men sant!

Mandag kan noen ganger komme litt overraskende på, slik som i dag så skjønte jeg ikke mye når klokka ringte. Jeg var IKKE klar for å stå opp for å si det sånn, men kom meg nå opp og fikk startet dagen. På onsdag skal jeg endelig få satt på sommernegler, jeg bruker ikke akkurat å ha lange negler hele tiden. Det passer dårlig til mine daglige gjøremål, men nå fortjener jeg litt me time og jeg gleder meg.

 

Det er heller ikke lenge til jeg skal til frisøren, det skal bli så deilig å få fresh’a opp håret. Jeg tror ikke jeg har blitt noe tøffere på området hårstil selv om at jeg skulle ønske det. Hadde jo vært moro med en forandring, men jeg har alltid har litt “panikk” når det kommer til bruken av saksen oppi kråkereiret mitt. Et par, tre cm av tupper er det jeg alltid har vært komfortabel med. Kjedelig, men sant!

 

Det er foreløpig fortsatt bare et lokalt utbrudd av de grå i fronten, men de skal bort nå. Tror jeg skal gå for min naturlige farge i bunn og skikkelig sommerstriper på resten. Jeg er veldig glad i stripeeffekten, så jeg tror jeg fortsetter der.

 

I dag har/skal pappa startet turen fra Tromsø og jeg gleder meg kjempemye til de kommer, det er så altfor lenge siden jeg har sett dem. De har et par stopp hos familie på veien, men de kommer hit også. Glede! I dag så skal jeg plante en plante, hjelpe til å bære litt plank og eller ikke annet. En rolig start på uka vil jeg si det er i dag og det er ikke det verste som kan skje. Det kan eskalere utover, det spørs helt hva jeg finner på, mamma venter på et par blomsterkasser så mulig jeg må trå til og få det gjort.

 

ÆSJ! Nå begynner det å regne også, det er no’ dritt og var ikke inkludert i min plan. Sitter tross alt ute å skriver! Værgudene tar ikke akkurat hensyn til det. Men, enn så lenge så er det yr og jeg krysser fingrene for at Yr.no holder ord og at det fortsetter med bare yr i dag. Det skal jeg tåle liksom. Men nå tror jeg det lureste er å få pc’en inn. Håper starten på deres uke har vært fin og at humøret er på topp. Hvis ikke, forsøk igjen og dra på deg smilet.

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

 

 

Har du hørt om å leve i sin egen lille boble før?

Åh dagen i dag har vært gull verdt, jeg har tatt livet virkelig med ro og det har vært så utrolig godt. Jeg har fått litt orden overalt, men ikke noe stress med noe som helst. Sov litt på sofaen og har fått servert middag av min kjære forlovede, altså det kunne jo ikke blitt en mer perfekt søndag. Nå skal vi snart få satt på sommerhytta og prøve å komme oss ajour med den sånn at vi er up to date på finaleuka (håper ikke det er denne uka!!!)

 

Har du hørt om å leve i sin egen lille boble før? Akkurat det føler jeg at vi har gjort den siste uka, så det var ikke feil å komme ut av den nå.

 

Men jeg er trøtt i dag, og ser frem til at jeg skal gå å legge meg. Nå trenger jeg å få en god natt med masse søvn. Slik at jeg er klar for en ny uke med vekkeklokka på. Denne uka skal jeg gjøre ting akkurat slik de faller seg, ingen spesifikke planer selv om at jeg skal prøve å få beiset ferdig rundt bassenget. Men det frister lite å tenke på akkurat nå etter gårsdagens innsats.

Ha en fin kveld alle dere fine mennesker, vær gode med hverandre

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

Det er vanskelig å få han til å innrømme det

I går tok jeg meg helt fri fra bloggen, jeg fokuserte 100 % på å få ferdig siste finish på prosjekt nr ørten. Så det ble beising i 7 timer før jeg rett og slett kastet meg ut i bassenget for sesongens første bad. På fredag dukket det opp en melding fra naboen om vi ville komme og spise hos dem på lørdag kveld. Så da laget vi oss en deadline slik at vi ble ferdige i god tid før vi skulle være der.

Prosjektet

Rune har i et par år planlagt tak over sittebenken nede på verandaen, nå satte vi oss ned og tegnet dette. Planen hans var jeg litt uenig, men jeg bestemte meg for “trekke meg tilbake” og la han følge sin plan. Det var dette prosjektet som førte til dette innlegget. Men, jeg måtte komme med en innvending og si min mening noe som førte til at det ble forandringer.

 

❤❤❤

 

Jeg vet at Rune innerst inne var enig (ellers hadde han aldri forandret det), men det er vanskelig å få han til å innrømme det. Når jeg spør om han er glad for at jeg sa det jeg sa sier han “Nei, det er jeg ikke med et godt smil om munnen”.  Det ble i hvert fall kjempefint, nå mangler bare selve taket! Det kommer om ikke så altfor lenge. Godt å ha en plass man kan være ute selv om at det regner.

Lørdagskvelden

Vi var ferdige i 17.30 tiden i går, så etter et bad så dusjet jeg og tok på meg litt sminke. Det var nesten litt rart å sminke seg igjen, jeg kan nesten ikke huske sist faktisk. Men det var godt å føle seg litt ekstra fresh til en forandring. Vi har ikke vært med på NOE som involverer mer enn nok personer til at det går an å holde avstand gjennom hele pandemien. Så ca 2 andre enn oss selv vil jeg si bortsett fra lunsj med jentene ute her hos meg her om dagen. Vi har hensyn vi må ta til andre i vår husstand, så vi har vært ganske strenge på det området.

 

Tror den flaska med prosecco ble kjøpt til jul, så det var på tide og sprette den

 

Så i går kveld tok jeg med meg boblene mine, gikk til dekket bord og vi fikk bare alt servert. Fantastisk vertskap! For en nydelig mat, dessert og selskap. Vi er jammen meg heldige som har så flotte naboer. Vi spilte spill i flere timer, vi skravla og lo. Og når vi kom hjem og la oss så tok det vel ca 3 sekunder før vi begge bare sovna rett ut. Ikke av alkoholen, den merka ikke jeg ihvertfall, men jeg var sliten etter dagens innsats kan man si. Det er jeg egentlig enda, så dagen i dag skal brukes på restitusjon det er en ting som er helt sikkert.

Håper dere har hatt en fin helg så langt og fortsetter med det ❤

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞