Jeg klarte ikke å la være

Vel, jeg hadde noe plank, jeg hadde både drill, sag og skruer, jeg hadde en ide og jeg hadde lyst. Da er det bare å sette i gang da, jeg klarer jo ikke å la være når alt ligger til rette vet du. Det hender nemlig at jeg kikker meg rundt her og ser om det er noe som burde vært gjort. Eller som kan bli gjort og i dag fant jeg ut at jeg skulle lage en ramme til det store sommerbilde mitt. Jeg skulle nemlig ha det ute ved sofakroken og der er alle materialene ganske kraftige og møblementet er svært også. Så da trengte jeg en kraftig ramme også.

Hadde noe kledning liggende og noen lekter igjen fra spileveggen så da laget jeg først rammen i størrelsen den skulle være, så skjærte jeg alle ytre kanter i litt sånt random mønster. Pusset det med pussemaskin for å få en mykere overgang og pusset litt ekstra enkelte plasser for å få et litt rustikt utseende. Så stiftet jeg alt sammen både foran og bak og tilføyde en lektramme rundt der igjen. Beiset ytre rammen svart og indre i samme farge som veggen. Sofaen og bordet er jo også i sort og nordisk tre.

2 strøk med svart og så satte jeg på plass den lille rammen på den innerst. Så tok jeg å borret hull i både plastplaten og platen jeg skulle bruke bak. Skrudde ørten skruer inn så det skulle holde seg på plass. Og da har jeg også mulighet til å bytte bilde hvis jeg skulle ønske det. 

Resultatet ble helt perfekt i mine øyne og rammen kledde veggen syns jeg. Elsker å være i det kreative hjørnet, det hjørnet trives jeg godt i 😍

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

Hvorfor ikke pynte med litt bilder ute

Reklame | posterstore.no

Nå er det stort sett bare dager hvor vi nyter uteplassen, vi er ferdig med de store tingene og styrer nå bare med litt småting. Så hvorfor ikke pynte med litt bilder ute nå på sommeren, de må jo ikke bare være inne. Som dere vet så elsker jeg jo disse samarbeidene med posterstore.no. Jeg blir alltid så fornøyd med alle posterne jeg bestiller derfra og bestemte meg denne gang for å gå for blant annet noen poster som oser sommer.

 

Ved bruk av koden 35lenee får du 35% rabatt på alle posterne unntatt selection og rammer.

 

Det er nemlig endel nyheter på plass hos dem og så utrolig mange flotte sommermotiver. Vanskelig å velge, men 3 av dem ble sommerbilder som jeg har ute. Tar de inn ved regnvær, men ellers kan de stå å sprite opp både vegg, kjøkkenbenk og hyller. Inne manglet jeg noen kjøkkenbilder og litt annet i andre rom, blir jo ikke lei heller. De er jo bare så dekorative og at det er så mange kategorier og velge mellom gjør det jo enkelt å dekorere vegger i alle rom. Bare se her.

Disse skal jeg dekorere veggene på hobbyrommet mitt med, herlige farger og fristende bakverk, link til dem HER og HER

Disse med kjøkkenmotiv skal opp på veggen på kjøkkenet inne, der har det vært tomt en stund så det blir bra. Link til dem HER og HER.

Dette champagnetårn bilde skal forbli ute, det fresher opp kjøkkenbenken ute og nå på sommeren er det her vi nyter bobler. Link til dette finner du HER.

Vaskerommet fikk også en ny look med vaskeanvisning på veggen, digger det og link til dette finner du HER.

Ta deg en titt på hjemmesiden deres, jeg er sikker på at du finner noe som passer din smak og stil. Kanskje et flott motiv til å ha ute og glem ikke å bruke koden 35lenee ved utsjekk.

PS.. I morgen kommer det et innlegg med noe jeg bare måtte lage i dag, jeg var i det kreative hjørnet.

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

 

 

 

 

Noen bærer på så mye mer enn hva vi ser

Er du klar over hvor mange mennesker det er som er usynlig syk? Det er så mange, det er så utrolig mange. De du minst aner kan streve seg gjennom enkelte dager. Det er ikke alle lidelser som er synlige, det er ikke alle sykdommer som ligger utenpå kroppen. Endometriose for eksempel, det kan være smerter som gjør deg avhengig av smertestillende og som fortsatt ikke tar smerten. Jeg hadde så sterke og kraftige smerter HVER eneste dag før min operasjon, men ingen andre enn mine nærmeste så hvilke smerter det var. Ingen så heller hvordan min angst jobbet på høygir inni meg daglig fordi det var ikke synlig.

 

Psykiske lidelser i form av forskjellige typer angst, depresjon, andre smerter og lidelser og ptds. (Posttraumatisk stresslidelse (PTSD) kan ramme mennesker som har vært involvert i eller vært vitne til en eller flere livstruende eller svært traumatiske hendelser). Er en person ufør, så er en person ufør av en grunn. Det er ikke bare å gå til legen å be om en uføretrygd kanskje fordi man ikke vil jobbe, det fungerer ikke slik. Det er en lang prosess over mange år med problemer av mange slag. Og utallige vurderinger man må igjennom.

 

Det finnes mange usynlige kroniske folkesykdommer: hjertelidelser, hørselsvekkelse, diabetes, migrene, MS og revmatisme. Og en god del mer. Over 300.000 mennesker har fått stadfestet en revmatisk diagnose. Hvor mange som samlet sett har en eller annen form for usynlig sykdom er det ikke tall på

 

Og husk, det er ikke alle som vil snakke om hva som er deres problem. Det er ikke et krav at man skal måtte forsvare seg om livssituasjonen sin til noen. Har et menneske endometriose (Endometriose er en sykdom hvor vev som ligner slimhinnen i livmoren (endometrium) vokser utenfor livmoren. Vevet kan sitte på bukveggen, på tarmen, på eggstokkene eller på blæren) Smertene er til tider uutholdelige, men det er også dager da alt er helt greit. Det er normalt å spørre et menneske man møter og skal bli kjent med hva de jobber med.

 

Får du til svar at personen er ufør, så er det ikke nødvendig å spørre mer hvis ikke personen selv forteller grunnen hvorfor. De fleste som ønsker det gjør det nemlig automatisk etterpå fordi noen føler det er viktig å “forklare seg”, spesielt hvis det ikke syns. Men det er ikke alle som liker å utdype, fortelle eller dele hvorfor. Og det må respekteres. Utrolig mange lider i stillhet og setter på seg en maske når det skal sosialiseres. Vi er alle forskjellige og noen bærer på så mye mer enn hva vi ser når vi ser på et menneske. Husk det ❤

Ha en fin dag alle sammen

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

Jeg ser på han og smiler, jeg er heldig!

I dag hadde jeg time for påfylling på neglene, men dessverre var negledama mi syk så da gikk ikke det. Men pga noen hakk osv så måtte jeg trå til selv. Jeg har utstyr til både påfylling og legging av nye, men jeg har ikke helt satt meg inn i all bruk av det enda. Men jeg klarer å fylle på litt, så da bestemte jeg meg for å gjøre det. Først måtte gammel lakk av og endel filing måtte til.

 

Jeg ser på han og smiler, jeg er heldig!

 

Men, på seg selv så er høyrehånda vanskelig å ta. Men altså Rune trådde til og tok alle neglene, fjernet shellack og filet vekk kanten på den vanskelige hånda. Det er jo bare fantastisk og det må det være lov å skryte av syns jeg. Må jo si jeg er heldig som har en så snill mann ved min side. Da slapp jeg å ergre meg over dette mer. Påfyll tok sin tid da, men jeg er jo ikke proff på dette. Fikk det til da og det er jo det viktigste.

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

 

 

 

Nå får vi stå for våre ord

Helgen er over og ny uke er på vei og denne uken skal det virkelig bli varmt. Det skal bli deilig med skikkelig sommer. Kan kanskje bli litt for varmt på natta, men jeg skal IKKE klage. Dette har jeg ventet lenge på så det skal rett og slett bli nydelig.

 

Fredagen var det en rolig kveld her hjemme med litt tv og ganske så tidlig natta, vi har kommet inn i en periode hvor vi er oppe kjempetidlig hver eneste dag. Det er jo egentlig veldig deilig å komme seg opp mye tidligere enn vi må, spesielt når vi klarer å komme oss under dyna tidlig.

 

Gleder meg til varme sommerkvelder, nå er de snart her

 

I går var vi sammen med familien på middag i Sandefjord, kjempekoselig med litt kortspill og knallgod hjemmelaget Italiensk pizza. Og i dag var vi igjen en tur der borte, for i morgen reiser Pappa hjemover igjen. Vi har i hvert fall kost oss masse med å være sammen med dem.

 

Neste år skal vi kjøre nordover, nå er det altfor lenge siden jeg har vært i Tromsø. Vi har sagt mange ganger at vi må komme oss dit, men ikke gjort det. Så nå får vi stå for våre ord og allerede snart bestemme oss for når på sommeren vi skal dra.

Håper helgen DIN har vært god.

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

Ting som gjør meg glad fra A-Å

Å bli inspirert av andre er utrolig hyggelig, å inspirere andre er enda hyggeligere. I går skrev jeg en liste fra A-Å med ting som kan irritere meg og i dag skal jeg skrive ting som gjør meg glad. Det gjorde nemlig Frodith i går og glede smitter. Det er slike innlegg jeg liker aller best for det finnes MYE mer jeg blir glad for enn irritert over.

 

Anerkjennelse: Å gi uttrykk for at det en annen gjør er flott, å kunne fortelle en annen at det DU gjør blir lagt merke til.

Bidra: Å ha muligheten til å hjelpe til enten det er for noen i familie eller vennekrets, eller vilt fremmede som trenger en hjelpende hånd.

Chille: En kveld sammen med mine med spill og kos eller en fin familiefilm.

DU: Du som tar deg tid til å komme innom min blogg å lese det jeg skriver. Det gjør meg veldig glad.

Evner: At jeg har mine ting som jeg er god på og tør å si høyt at jeg ER god på.

Familie: Man har alltid noen som er der for meg om jeg trenger det og motsatt.

Glede: Det å føle glede gjør meg i hvert fall glad.

Huset: Noen ganger tar jeg meg selv i å se meg rundt, se alt vi har gjort og fått til her hjemme. Vi er heldige!

Inspirasjon: Enten jeg får det eller gir det.

Jul: Jeg elsker julen og alt det gode den fører med seg.

Kjærlighet: Å føle seg elsket hver eneste dag.

Livet: Gjør ikke selve livet meg glad, så gjør ingenting meg glad.

Minner: Når det dukker opp minner på facebook, det tar meg rett tilbake til den dagen/reisen/opplevelsen.

Naboer: Gode naboer.

Orden: Når jeg vet hvor jeg har tingene mine.

Plattform: At det finnes plattformer som blogg.no og at jeg kan skrive bloggen min her.

Q-tips: Alltid kjekt å ha til mye.

Respekt: Når man kan gi og få.

Sommer: Uansett vær så elsker jeg sommeren.

Tilgivelse: Alle kan vi gjøre feil i livet.

Uavhengighet: Når man klarer ting alene.

Venner: Mine venner både på blogg, instagram og helt klart mine venninner.

Wienerbrød: Det smaker jo bare nydelig. Beste bakst som finnes av slike varer på cafe.

X-files: Serier som dette elsker jeg.

Yatzy: Hele familien liker det og det er en koselig ting å gjøre sammen.

Zero: Pepsi max har zero sukker.

Ærlighet: Yes!

Ønsker: Når man får noen man har ønsket seg lenge eller har mulighet til å gi bort noe noen har ønsket seg.

År: Og være så heldig å få oppleve år etter år.

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

Ting som irriterer meg fra A-Å

Oi dette kan bli utfordrende, men jeg er i et utfordrende humør så da skal jeg se om jeg får til dette. Må nok gå litt dypt inn i tanken for å finne så mange ting som irriterer meg, men jeg klarer det nok. Det er mye av dette som ikke irriterer meg til daglig, men dere skjønner poenget.

 

Allergi: Altså dette skulle ikke vært et tema i noen sitt liv, bare irriterende rett og slett.

Bingo: Bingo kan være gøy det, men vinner aldri så da er bingo bare blæh. Går ikke dit lenger (var ikke en gjenganger, men)

Corona: Altså, ikke så mye annet å si om det enn at det er rett og slett en irriterende pandemi.

Dramatikk: Noen skal lage drama ut av ingenting, hva er vitsen.

Ettervekst: Når negler er vokst ut, når håret har vokst ut osv.

Fluer: Fluer må gjerne leve et godt og langt liv, men ikke overalt på kjøkkenet og der jeg befinner meg evt.

Glemskhet: Når jeg glemmer viktige ting jeg SKULLE husket.

Hyling: Hyling fra vannet på stranda uten at det er nødvendig og man ikke trenger hjelp.

Iskrembil appen: Jeg har Diplomis appen som skal fortelle meg når isbilen skal komme til vårt område. Meldingen får jeg dagen etter at den har vært her!

Juging: Løgner er irriterende!

Knirking: Når dører eller lignende knirker.

Lus: Når lus rammer skolen, da har jeg lyst til å legge meg i frysa.

Mord: Ikke bare irriterer mord meg, men at mange faktisk tror at det å myrde noen løser problemer.

Narkotika: Altså, hvorfor finnes dette i det hele tatt på markedet?

Omgangssyke: ÆSJ!

Promping: Greit å prompe altså, men kanskje begrense seg i visse tilfeller.

Q: Bokstaven kan ikke brukes til et fornuftig ord.

Ringetoner: Gud så mange irriterende ringetoner rundt omkring.

Statisk elektrisitet: Når klærne er statiske, altså fy søren.

Tøffinger: Når noen tøffer seg for andre på andres bekostning.

Urettferdighet: Finnes det noe som er mer irriterende enn urettferdig behandling.

Villkatten: Har du spilt villkatten før? Hvis du vil bli irritert burde du prøve det.

Walking dead: Lydene fra denne serien som jomer over anlegget her HVER dag er IRRITERENDE.

X: Irriterende.

Yr: Når det regner, men det er liksom ikke regn.

Zero: Når det er salg på Cola Zero, men ikke på pepsi max.

Ærlighet: Greit å være ærlig så klart, men når man skal være ærlig ang andres ting uten at motparten har bedt om det så er det irriterende.

Ørefik: Når foreldre gir barna sine en ørefik fordi de fortjente det, INGEN fortjener det.

Åkere: Når de gjødsler åkerne på varme sommerdager. Skjønner at det må til, men hvor irriterende er det ikke å lukke opp verandadøren og det stinker dritt.

Ha en nydelig lørdag ❤☀

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

Spørsmål og svar

Jeg liker innlegg som dette og da jeg leste Vestfrøken sitt innlegg med sitt avsluttende spørsmål så tenkte jeg at jeg kunne svare på det i et eget innlegg. Det er moro å svare på spørsmål som får meg til å tenke litt.

Hva er det første du gjør om morgenen?

Det første jeg gjør når jeg slår opp øynene er å sjekke om Rune er der ved min side. Går litt i surr akkurat i det øyeblikket om han er på jobb eller ei.

Hva engasjerer deg akkurat nå?

Det er veldig mye av huset som engasjerer meg, både inne og ute. Vi har kommet inn i en periode av året der jeg tenker mye på hva man kan få gjort nå mens været er bra.

Introvert eller ekstrovert?

Må nok si ambivert, da jeg kan være begge deler. Det spørs litt på om jeg er alene eller sammen med noen og hva slags situasjon jeg befinner meg i der og da.

Hvem/hva vil du hylle og hvorfor?

Jeg vil hylle DEG som tør å være deg 100%

Hva får deg glad?

Når jeg vet at mine nærmeste har det bra, det gjør godt i hjertet. Når noen gjør noe som betyr mye for meg. At jeg får til det jeg setter meg som mål. Å kunne glede andre. Å gjøre en god gjerning. Når jeg kan hindre mobbing av andre. De gangene jeg klarer å snu negative ting til noe positivt. Når blomstene vokser. Når jeg får blomster uten en spesiell grunn. Når sola skinner. Å få en klem. Ja, lista kan bli lang.

Hva er du stolt av å ha oppnådd det siste året?

Jeg er stolt av at jeg har jobbet med å ikke la covid knekke meg, jeg er stolt over at jeg har klart å minne meg selv på at det er lov å være redd, og at dette går over. Jeg er stolt over at jeg ikke har brydd meg om andre som syns jeg har vært litt mer hysterisk enn de. Alle tenker forskjellig, alle håndterer ting på hver sin måte.

Hva gjør deg provosert?

Urettferdighet og mobbing! Det er det verste som finnes

Politisk korrekthet og krenkorama – er det et tegn på at samfunnet utvikler seg til det bedre eller det verre? 

Noen mennesker bare må krenke andre og jeg er ikke fan av det. Mange lar seg også krenke av ting de ikke burde. Man kan heller ikke alltid være politisk korrekt syns jeg.

Dagsnytt eller Farmen?

Helt klart Farmen, ser ikke på dagsnytt, men 21 nyhetene på tv2

Involvere seg eller passe sine egne saker

Det kommer litt an på hvem sine ting det gjelder eller hva det gjelder. Hvis det å involvere seg vil gjøre en sak bedre så lønner det seg helt klart å involvere seg. Men gjerne i en situasjon der det er ønsket. I enkelte tilfeller er det helt på sin plass og passe på sine egne saker.

Nøye planlagt eller tar det som det kommer?

Igjen, så spørs det litt. Jeg er fan av å planlegge ting som skal gjøres og har lister i alle kriker og kroker. På noen områder vil jeg gjerne planlegge, som for eksempel det å kjøre langt. Jeg drar sjeldent på en spontantur til ikea oslo.

Hva er det modigste du har gjort?

Det modigste jeg har gjort er å åpne meg om min sosiale angst. Jeg gikk med en maske utenpå ovenfor ALLE i mange år før jeg tok mot til meg og fortalte hva som plaget meg. Kommer aldri til å angre på det, men det tok meg flere år og ta det skrittet. Det har hjalp meg så utrolig mye i min bedring på det området å vite at de som trenger å vite vet. Mange år har vært gode nå, for jeg vet jeg kan snakke om det med noen.

Hva ville DU svart? 

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

Begynner å få dreisen på det

Da var vi kommet til fredagen og været er litt sånn opp og ned, men det er god temp så vi er ute og pusler med ting i dag og sola er på vei kan jeg se. Nå har vi hatt besøk av pappa og Rønnaug i en uke og det har vært så hyggelig. Vi har vært på tur i Stavern, spilla kort, grilla, hatt quiz og sett fotball. Pappa har tilogmed vært med Rune ute på en discgolf runde. Men, uka går så altfor fort og i dag dro de videre for å være hos min søs noen dager før ferden går nordover igjen i den fine bobilen. Hadde ikke vært meg imot å hatt en slik en.

I går startet vi dagen med å kjøpe materialer slik at jeg kunne bygge ei hylle som jeg egentlig skulle gjort for lenge siden. Men på null, komma niks var den bygd. Begynner å få dreisen på det nå og saga kan jeg nå. Artig!  Senere på dagen var vi i Stavern og ruslet litt, spiste softis og kikket litt rundt overalt. Man må liksom en tur eller to til Stavern på sommeren, det er obligatorisk rett og slett.

Planen har vært å grille marsmallows hele uka, men vinden har ikke løyet som håpet på kveldstid så vi har ikke fyrt opp. Så i dag bestemte vi oss for at vi gjør det på formiddagen og det var det noen som ble veldig glad for. Så da var det frem med grillpinner og store marsmallows og grille ivei. Koselig at vi har mulighet til å gjøre det på verandaen, det er helt perfekt for dem som liker å spise det.

Ha en god helg alle sammen ❤

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

 

 

 

 

En enkel ting for deg kan være det vanskeligste for andre

Det er så mange mennesker rundt oss som har en eller annen form for angst eller lignende og det er noe vi som medmennsker ikke bestandig vet. Akkurat som ved barnløshet så skal man ikke spørre og grave så mye hvis man får et nei til svar på ting. Ikke noe er verre enn at man må forklare seg mer enn nødvendig når det kommer til såre punkter. Før så tok jeg meg selv i å spørre hvorfor selv når jeg får et nei, men gjør det ikke lenger. Det kan være vondere enn du vet.

 

Tenk deg om 2 ganger før du spør og graver et annet menneske og vær forsiktig med bruk av ordet HVORFOR!

 

Det finnes alltid en grunn til at man ikke vil en ting, at man vil gjøre en ting annerledes eller at man ikke har barn. Jeg kan ikke tenke meg noe verre enn å få spørsmål som: “Hvorfor har du ikke barn og skal du ikke få barn snart?” Menneske du spør kan faktisk ha slitt med dette lenge og hennes største ønske kan være nettopp det å få barn. Eller at man spør: “Men du kan jo bare bli med på det, det er null problem” En enkel ting for deg kan være det vanskeligste for andre.

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞