Dere, peis er på plass!

Som om den alltid har stått her sitter jeg nå å ser på den nye peisen vår, den var ment til å være her i stua kan man si. Så ja dere, peis er på plass! Nå blir det ingen kalde dager her i huset i vinter og det gleder meg. Kaldt hadde det nok ikke blitt uansett da, men fy som jeg gleder meg til å kose meg med den. Aller først må feier osv komme å gå over alt, så er vi klare til å fyre. Vi måtte lage nytt hull til røykrøret da vi satte den på en annen plass enn der det har vært peis før. Men det gikk uten problem det, Rune fikser vet du.

 

Det er noe eget med sprakingen fra levende flammer

 

Så nå håper vi bare at vi får tak i ved, det er visst virkelig på tide å få det bestilt ettersom jeg har forstått. Vi er ikke alene om å skulle bruke ved fremover, så i morgen er det første prioritering å bestille det. Vi har endel liggende i boden, men langt ifra nok til at det varer vinteren ut. Jeg har ikke lyst på snø på enda en god stund, men når den først kommer så blir det jo ekstra hyggelig nå da. Dagen har vært fin og det ble til og med litt varmt et øyeblikk og det skal det tydeligvis bli noen dager fremover.

Se bort ifra svampen på gulvet da, men ble det ikke fint?

Håper dagen din har vært fin også 😍

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

 

 

 

Vente en liten stund er kanskje lurt

Trøtt i fleisen, feil fokus på kamera, men pytt pytt.

I går var vi på søpla med et hengerlass av all papp, trevirke og elektrisk søppel som lå i garasjen. Det er bare så godt når man får kvittet seg med alt slikt. Altså hvor jeg får all den pappen fra, nei det skjønner ikke jeg (ironi). Tydeligvis så kommer ALT som blir kjøpt i pappesker uten at jeg i det hele tatt tenker over det før det er ryddetid. Men nå er det borte i hvert fall, så kanskje jeg skal prøve å ikke samle opp mer, vente en liten stund er kanskje lurt.

 

Vi er eksperter på å bruke den garasjen vår som en bod, legger alt som ikke skal på loftet ut dit. Selv om at vi begge ønsker at en garasje skal være en garasje så er det akkurat i det “rommet” vi klarer å samle ting. Ute av synet ute av sinn tenker vi begge to. Den tanken har vi blitt enige om å gjøre noe med, for vi liker så utrolig godt når det er ryddig og ikke minst oversiktlig når vi evt skal ha noe verktøy eller lignende.

 

Det er bedre med system i rotet enn rot i systemet

 

Ellers så er det øs pøs regnvær i dag og jeg liker det egentlig veldig godt, men jeg kjenner at den angsten for oversvømmelse er veldig til stede når det regner litt ekstra mye. Det ligger jo utenfor min kontroll om det skulle skje, men jeg er ikke klar for en sånn opplevelse igjen. Det var på så mange måter veldig slitsomt. Men, jeg skal prøve å ikke engste meg for ting som kanskje ikke skjer.

 

Dagen i dag skal gå til å fortsette og lage kakepynt til kaken jeg skal lage til mitt barnebarn, hun blir 2 år og skal få den fineste kaken så klart. Bortsett fra det så har jeg ikke de store planene bortsett fra de helt vanlige gjørmål. I dag har jeg ikke dårlig tid, i dag skal jeg bare kose meg med alt. Null stress og null ting jeg MÅ få gjort ferdig i dag sånn sett. Slike dager er gode å ha innimellom. Men, jeg ønsker dere en fin tirsdag alle sammen  ❤

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

Det gjør noe med meg

I dag har jeg tenkt litt på julen og jeg kjenner at det kribler litt i magen allerede nå ved tanken på det, jeg trives så utrolig godt i desember måned. Alt er så koselig, alt er så fint, lunt og vakkert. Hele juletiden (som for øvrig bare kommer tidligere og tidligere) og alt som hører til den gjør noe med meg.

 

Har dere forresten begynt med julegaver? Er det for tidlig å snakke om jul kanskje? Nææææææ!

 

Jeg kommer til å begynne nå i oktober, for jeg forsøker igjen å bli helt ferdig før desember kommer og denne gangen SKAL jeg klare det. Kan faktisk ikke skjønne at det skal være så vanskelig, jeg har ikke sååå ekstremt mange å kjøpe til. Gleder meg så mye til dette, jeg bare elsker jul! Gjør du?

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

 

Forandring fryder

Reklame | posterstore.no

Det skal ikke mer til enn å bytte ut et bilde eller tre på veggene før en forandring kommer frem. Jeg har lenge hatt lyst til å ha noen andre motiver på veggene her i stua, men jeg har vært usikker på hva. Men med alle de mulighetene som er inne på posterstore.no så fant jeg noe som jeg virkelig falt for. Posters med litt høst/vinter motiv er ikke feil nå fremover. Fargene passet perfekt til veggen min og det ble så fint syns jeg.

 

Forandring fryder

 

Vi har jo også byttet litt om på rommene her i huset slik at alle skulle få hvert sitt soverom, ikke Rune og jeg da så klart, men de andre. Tiden var inne for det nå, men da trengte vi litt posters til et av rommene. Valget falt da på disse 2, sminke er tingen for tiden så da passet jo dette godt pluss at de står i stil til rommet ellers. Det viktigste er at man er fornøyd og jeg kan ikke si at jeg noen gang har vært misfornøyd med produktene fra posterstore.

Jeg har vært fast kunde hos dem i lang tid og kan derfor anbefale dem på det sterkeste. For det første så leveres ordren lynkjapt, du behøver ikke å gå i dagevis å vente på varer. Og kvalitet på alt er superbra, jeg er ihvertfall super fornøyd. Nå kan du få 45 % avslag på alle posters, ikke på selection og ikke på rammer, men alt annet. Bruk koden lenetårnes45 i kassen og gjør et kupp på posterstore du også. Koden var i 7 dager fra i dag.

Ha en fin ny uke alle sammen

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

20 kjappe spørsmål og svar

Hvis en krystallkule kunne fortalt deg sannheten om deg selv, ditt liv, framtiden din eller noe som helst annet, hva ville du ha ønsket å vite?

Vil badet eller kjøkkenet NOEN gang bli ferdig? Ellers er det ikke så mye jeg vil vite om.

Finnes det noe som du lenge har drømt om å gjøre? Hvorfor har du ikke gjort dette?

Starte et foretak og grunnen til at det ikke er gjort er usikkerhet.

Hva er det største du har oppnådd i livet?

Skape en familie

Hva verdsetter du mest i et vennskap?

Ærlighet, rettferdighet og omtenksomhet.

Hva er ditt mest verdifulle minne?

Da jeg så min sønn for første gang

Hva er ditt verste minne?

De aller verste minnet vil jeg ikke skrive, men dette HER er ikke et godt minne.

Hva betyr vennskap for deg?

Vennskap betyr absolutt alt, jeg vet ikke helt hvem jeg hadde vært uten mine venner.

Hvilken rolle spiller kjærlighet og hengivelse i livet ditt?

Det spiller en stor rolle, jeg er glad for all kjærlighet som kommer min vei og jeg har mye å gi. Og jeg liker å vise det.

Si fem positive ting om din partner.

Han er: Snill, hjelpsom, kjærlig, omtenksom og dyktig!

Hvor varm og åpen er familien din? Opplever du at barndommen din var over gjennomsnittet lykkelig?

Varm familie er vi, men alle er ikke like åpne. Barndommen min var en lykkelig tid, men jeg tror ikke den var over gjennomsnittet lykkelig. Bare gode minner.

Hvis du kunne velge mellom alle menneskene på jorda, hvem ville du helst ha bedt med ut på middag?

Jeg kunne tenkt meg å spist en middag sammen med Oprah Winfrey.

Kunne du tenke deg å være berømt? På hvilken måte?

Ja det kunne jeg og jeg ville vært det fordi jeg hadde laget en kur mot uhelbredelige sykdommer som ALS.

Øver du noen ganger på hva du skal si før du ringer noen? Isåfall, hvorfor?

Næ øver ikke, men det hender jeg tenker over hva jeg skal si først. Spørs akkurat til hvem og hvorfor jeg skal ringe.

Hva ville en perfekt dag innebære for deg?

Hele familien i ei svær hytte med masse snø rundt oss i hele jula.

Når sang du sist for deg selv, eller for noen andre?

Nynner ofte på låter jeg hører på radio eller tv, men sist jeg sang en hel sang var i 50 års laget mitt (søs hadde laget sang til meg).

Hvis du kunne leve til du var 90 år og bevare enten hjernen eller kroppen til en 30-åring, hva ville du valgt?

Hjernen så klart, hva er vitsen med å ha en ung kropp når jeg kanskje ikke er klar over at jeg har den engang.

Nevn tre ting som du og din partner later til å ha til felles.

Arbeidsvilje, kreativitet og kommunikasjon.

Hva er du mest takknemlig for i livet ditt?

Menneskene jeg er glad i.

Hvis du kunne endre noe ved hvordan du ble oppdratt, hva ville det vært?

Jeg kan ikke si jeg har noen tanke om at jeg ville endret noe.

Hvis du kunne våkne opp i morgen med en helt ny egenskap eller kvalitet, hva ville det ha vært?

Fryktløs

Så… Deres tur! Velg ut tre av spørsmålene og svar i kommentarfeltet, det hadde jeg likt godt. 

Klem fra
mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

JEG er ikke det…..lenger!

Det begynner å bli skikkelig kaldt ute, noe som betyr at det begynner å bli kaldt inne også. Men, ikke kaldt nok til at varmen skal på ifølge Rune. Unødvendig bruk av strøm mener han! Greit nok at strømmen er dyr for tiden og det ikke er nødvendig med overdreven bruk av varmtvann osv, den skjønner jeg veldig godt. Men, jeg kan ikke si meg helt enig i at varmen ikke skal på her inne enda. Jeg sitter her med pledd, ullsokker og ulljakke fordi jeg fryser. DA er det på tide å slå på varmen spør du meg, da får strømmen koste det den vil for min del. Det er tross alt hjemmet vårt som vi skal kose oss i, ikke min skyld at han er i en slags overgangsalder og er varm hele tiden. JEG er ikke det…..lenger!

 

Jeg har innimellom ANGRET skikkelig på at vi kastet ut peisen, ja den var gammel og tok mye plass, men fy søren som jeg savner den AKKURAT nå. Så…..

 

Etter litt saumfaring på nett fant jeg en peis som jeg rett og slett bestilte som vi kan hente i morgen. Det er koselig med vedfyring og det varmer godt. Vi har jo masse ved i boden, så kjekt å få brukt det. Peisen jeg fant var til en hyggelig pris så nå skal det bli varme for å si det sånn. Nå håper jeg at den er som forventet. Så får den varme andre halvdelen min her i huset heller kle av seg he-he. Han var heldigvis enig da på kjøpet, det trengs jo med tanke på montering, det skal ikke jeg ta på meg for å si det sånn. Ellers i dag så skal vi få tatt siste rest ute slik at vi er HELT ferdig med “sølet” fra garasjen, det blir bra. Meldt litt sol utover så vi venter til den kommer før vi går ut. Håper søndagen din blir varm og god 🙏

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

Vet du hva, jeg er glad jeg har den egenskapen

Da var det blitt kveld og stemningen innvendig hos meg er mye bedre. Etter at jeg blogget tidligere i dag gikk jeg ut og der var Rune allerede i gang med å tømme garasjen. Det var eske på eske og boks på boks å gå igjennom. Etter vannskaden for 1 år siden så ble det meste som ikke var ødelagt ved første øyekast satt der ute. Dette skulle vi tatt tak i for lenge siden, men etter 7-8 timer i dag så kunne vi kjøre bilen inn. Mye var ødelagt av det som sto der, så det ble mye kast, men noen bøker, spill og vintertøy i en sekk hadde klart seg fint. På bilde under har vi allerede holdt på noen timer, så det var mye kan man si.

 

Det er så utrolig godt å få gjort dette, ikke bare fordi det måtte gjøres, men fordi det fikk meg i godt humør igjen. Vi er veldig fornøyde med dagens innsats. Alle bidro og når hver eneste en er i så godt humør som i dag så er det vanskelig å ikke være glad. Det er egentlig helt glemt det som plaget meg i dag tidlig og det er jeg takknemlig for. Vil man glemme så får man det til også, det er i hvert fall sikkert. Og vet du hva, jeg er glad jeg har den egenskapen til å gjøre det.

 

Når vi var ferdige ute gikk vi inn og lagde middag. I dag ble det sweet&sour kyllinggryte og det var godt, det syns vi alle. Det gjorde meg ekstra glad at vi ble alle sittende sammen etterpå. Vi spilte spill og det ble servert lørdagsgodteri til de «små». Rune er også ganske liten på lørdager, så det ble smågodt på han også. Fordi han fortjener det. Jeg tåler ikke det, så et par pringles ble det til meg. Nå blir det en litt forsinket start av skal vi danse for oss og bare avslapping resten av kvelden.

Håper dagen deres har vært fin og ha en fin kveld videre 😊

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

Det trenger jeg faktisk i dag!  

Jeg hater få ting som dere vet og bruker sjeldent ordet i det hele tatt, men jeg HATER å være irritert, jeg HATER å være i dårlig humør og jeg HATER når jeg lar det går utover andre. For det gjør det jo egentlig, uansett om man mener det eller ei. Det er vanskelig å være blid og fornøyd mot noen når tankene er irriterte. Derfor så har jeg nå satt meg ned for å få ut min frustrasjon i ord.

 

Jeg har nemlig ikke lyst til å være irritert så da prøver jeg å tenke over om jeg virkelig behøver å være det eller om jeg faktisk overreagerer. Selv om at jeg ikke skal utdype HVORFOR jeg er det, så hjelper det alltids å skrive litt. Da får jeg tenkt igjennom hele situasjonen som forandrer humøret og om det er nødvendig sånn i bunn og grunn. Skrive har alltid vært til god hjelp med å roe meg og få tankene mine over på noe som løfter meg opp.

 

Det trenger jeg faktisk i dag!  

 

Fordelen med å være litt nedstemt er jo at jeg får ryddelyst og det hjelper også at Rune har det i dag, så nå snart går vi ut og sorterer ting i garasjen for i dag skal vi i gang med ryddingen der. Det liker jeg, kanskje vi til og med er så heldige at bilen kan stå der i vinter. Det hadde jo vært digg sånn i tilfelle det skulle bli litt snø i år og neste år. Denne gangen skal vi ikke bare kaste og kaste, men gå litt igjennom det først.

 

Etter å ha sittet her litt for meg selv nå så føler jeg meg lettere til sinns og har bare lyst til å legge irritasjonene bak meg. Jeg føler ikke at det gagner noen at jeg er det, ikke meg heller. Det er ikke så enkelt som jeg får det til å høres ut, men jeg skal gjøre et tappert forsøk i hvert fall og det er jo en god start. En ting som alltid hjelper når ting går meg litt imot er helt klart dette 👇

Ha en fin lørdag og takk for at DU var innom❤

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

Dette ønsker jeg DEG

 • Enkelhet til vanskelige dager
 • Regnbue som følger skyene
 • Selvtillit for når du tviler
 • Klemmer når styrken svikter
 • Tapperhet til å kjenne deg selv
 • Tålmodighet til å se sannheten
 • Latter på dine lepper
 • Smil for når tristheten kommer
 • Positivitet når negative tanker svirrer
 • Stolthet til å være deg selv
 • Lykke i ditt hjerte

GOD HELG ❤

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

I 3 år har jeg skrevet nesten hver eneste dag (..)

Det vanskeligste med å ha en åpen “dagbok” slik jeg har er å ikke kunne skrive ned alt som foregår i tankene mine. 50 % av det som skjer i livet mitt skriver jeg jo ikke noe om. Noen ganger har jeg lyst til å bare la fingrene skli over tastaturet og la ordene komme av seg selv, akkurat slik jeg tenker de. Jeg føler innimellom at jeg må overtenke mine innlegg og mine ord. Det er nok ikke bare noe jeg føler, det er slik det er.

 

Tanken er en av luftens fugler, og i et bur av ord kan den nok folde ut vingene, men ikke fly!

 

Spesielt de dagene da det skjer noe, de dagene jeg har lyst til å hyle ut om det. Enten det er bra eller dårlig, det er de dagene det er vanskelig å skrive om alt annet. Men, jeg rister ting av meg, jeg prøver å “glemme” og fokuserer på andre ting. I 3 år har jeg skrevet nesten hver eneste dag om de resterende 50 % av livet mitt. Så jeg skal nok klare å fortsette med det videre. Ingen tvil om det, måtte bare få ut tankene ang det i dag.

Ellers så har dagen vært en fin dag, en kald en vel og merke. Men er det høst så er det høst. Håper DIN dag har vært fin også.

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞