En internasjonal folkehelsekrise

WHO erklærer coronaviruset som en internasjonal folkehelse krise. Det jeg ikke skjønner helt er hvordan de ikke klarer å hindre spredning. Skjønner jo at det er smutthull overalt, men hva med å stenge grenser, hva med å helsesjekke alle som kommer fra steder der viruset er. Jeg føler at media lager dette så mye større enn det egentlig er og dette skremmer mennesker. Det er det veldig forståelig at det gjør også. Jeg føler at det sprer med redsel enn det viruset sprer sykdom.

Bare i Norge ble det i fjor registrert ca 1700 influensa relaterte dødsfall, et tall som burde skremme mer enn 171 dødsfall hittil i Kina av coronaviruset. Hva med å skrive med store overskrifter at 8235 personer er smittet av dette på verdensbasis, og mange går det fint med. Det er nok med dette som med vår influensa at det rammer hardest eldre og syke mennesker.

Man kan spre en frykt som er unødvendig, og jeg er sikker på at det er mange som allerede kjenner på den frykten veldig hardt. For oss her i Norge så tror jeg vi skal ta det med ro enda en stund. Det som burde skje her i landet er at flere bør få tilbud om vaksine, slik at den influensaen som allerede herjer her ikke skal ta flere liv. Så får vi bare krysse fingrene for at dette viruset snart blir borte vekk fra vår verden.

gessele-font

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg