Historien om de fire advends lysene…

Fire lys brant på adventskransen. Det var helt stille, så stille at man kunne høre lysene snakke til hverandre. Det første lyse sa: “Mitt navn er fred. Jeg skinner klart, men menneskene vil ikke ha fred, de vil ikke ha meg.” Lyset ble mindre og mindre, til slutt sluknet det helt.

Det andre lyset sa: “Mitt navn er tro. Men jeg har blitt overflødig, menneskene vil ikke vite av gud lenger. Det er meningsløst at jeg brenner.” Så sluknet det andre lyset

Bedrøvet og med lav stemme sa det tredje lyset: “Mitt navn er kjærlighet. Jeg eier ikke lenger kraften til å brenne. Menneskene overser meg. De ser bare seg selv og ikke de andre de skulle elske.” Også det tredje lyset sluknet.

Et barn kom inn i rommet, så på lysene og sa: “Dere skal da lyse og ikke slukne”, med øyne fulle av tårer. Da hørtes plutselig stemmen til det fjerde lyset: “Ikke vær redd! Så lenge jeg brenner, kan vi tenne de andre lysene igjen. Mitt navn er håp.” Barnet tok en flamme fra håpets lys med en fyrstikk og tente alle de andre lysene igjen..

Ha en fin advendstid ❤

gessele-font

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg