Når smellene oppi lufta IKKE er raketter..

Hvert eneste nye år starter med tusenvis av smell, fine farger, klemmer, gode ønsker og lovord om det nye året. Men det starter også med nyheter om at noen er skadet av fyrverkeri, noen har avfyrt raketter på busser, trikker og inne på McDonalds. Jeg for min del syns at fyrverkeri burde være ulovlig, og at en organisert gruppe mennesker skal stå for det hvert år. Det er så utrolig mange steder det blir brukt i sammenheng med alkohol, og mange tenker ikke over hvor farlig det faktisk er. Jeg for min del kjøper aldri fyrverkeri, verken med eller uten alkohol involvert. Rune og jeg var bare hjemme i går, vi lagde god mat og hadde en veldig hyggelig kveld sammen. Spilte litt kort som jeg tapte hver eneste runde av, men det ga ihvertfall Rune et smil om munnen (han er nemlig verdens dårligste taper). Klokka 00.00 gikk vi ut på verandaen og så på alle de fantastiske fargene som smalt oppi lufta og ønsket hverandre og noen naboer et godt nytt år. Vi skulle liksom ta fine nyttårs bilder sammen, men ALLE bildene av oss ble uklare. Og siden jeg ikke er god på redigering enda, så får det bli som det ble, det var tydeligvis stjerna bak som skulle få fokuset. Men nyttårsbilde ble det. Jeg ble igjen stående å tenke på de som faktisk er redde på slike kvelder. Og jeg skrev en tekst på samme tid i fjor som jeg tenkte jeg skulle dele på nytt ang nyttårsaften. For jeg tenker ikke noe annerledes ang det denne gangen.

“Når smellene oppi lufta IKKE er raketter, men bomber fra fly som suser over hodene til besteforeldre, barn, barnebarn og bittesmå babyer i krigsherjede land. Jeg ble stående å tenke på det når alle rakettene ble sendt opp i går, alle smellene, de fine fargene. Jubelen fra både store og små, gleden i øynene til barna. Når det ble for høye smell så holdt de for ørene sine, men smilet var der.

Herregud så godt vi har det her i vårt trygge land, tenkte jeg. Så et øyeblikk for meg de som må løpe for livet, og gjemme seg når de hører slike lyder, fordi de er redd for å dø. Fytti rakkern, det må rett og slett være jævlig. Eller de som faktisk har kommet seg vekk fra slike opplevelser. Nyttårsaften må jo være et helvete for dem. Et helvete for dem og årets høydepunkt for oss, kontrastene er store.”Men for oss som er så heldige at vi har mulighet til å kose oss på slike kvelder, noe jeg setter utrolig stor pris på, så hadde vi en fin kveld og det håper jeg du også hadde. Godt nyttår og jeg ønsker deg alt godt i 2020. Og jeg legger ved et ❤ til dere som ikke hadde det godt i går.
waving-at-christmas-font
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg