Uff, tanken på dette får meg til å grøsse fra topp til tå

Tragedien som skjedde den 11/ 9 2001 i New York var uten tvil det jeg kan huske som det verste jeg har sett. Jeg husker den dagen som om det var i går, jeg satt klistret til tv og kunne egentlig ikke tro hva jeg så. I ettertid har vi sett dokumentarer, videoklipp og hørt mange historier fra mennesker som var der. Det er likevel vanskelig å tenke seg til hvordan det faktisk var å være der i denne live skrekkfilmen.

 

De siste dagene så har vi sett på en dokumentar på Nathional Geographic som heter “En dag i Amerika” hvor vi får et veldig nært innblikk i hvordan det faktisk var å være redningsmannskap på World Trade Center. Historier fra overlevende, historier fra mannskap, videoer fra innsiden mens det hele pågikk og alt vi før ikke har sett. For et omfang, for en tragedie og for en skjebne.

 

Døde – I tillegg til de 19 kaprerne, døde 2 979 personer i terrorangrepet; alle 265 ombord på de fire flyene, 2 606 i tårnene og på bakken i Verdens Handelssenter og 125 i Pentagon. Blant de døde var 343 brannkonstabler og 71 politimenn. TRAGISK! Kilde Wikipedia

 

Det er helt sykt å høre hva menneskene som var der og rundt der måtte oppleve. Bare det at det at x-antall mennesker falt rett i bakken i gatene rundt der. Passasjerer fra flyene, de som var i sonen der flyet traff bare ble kastet flere hundre meter bortover i gatene rundt. Valgene enkelte tok i form av skal jeg gå opp eller ned, valg som reddet livet deres.

 

I år er det 20 år siden dette skjedde, håper virkelig at verden aldri må oppleve noe slikt igjen. Denne dagen var det utrolig mange helter, som satte eget liv til side for å redde andre. 343 brannkonstabler og 71 politimenn døde i forsøk på å hjelpe andre. Det er ekte helter det! Uff, tanken på dette får meg til å grøsse fra topp til tå. Jeg kan skjønne at enkelte har mareritt ang dette enda. ❤

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

6 kommentarer

Siste innlegg