En mann med hjerte på rett plass…

Bildet er lånt av serienytt.no

Så i går på Petter uteligger og turen sammen med Medvandrerne til Røros for å jobbe i Femundløpet. Og det gjør meg altså så glad å se gleden i øynene til de tidligere narkomane. Så mye det betyr for dem å få gjøre en viktig jobb, det er helt utrolig herlig å se på. De setter virkelig pris på å få hjelpe til, føle at de trengs og at de tør å kaste seg ut i det en etter en.

Are er en tidligere rusmisbruker og kriminell som har fått orden på livet. Han har startet en forening, Medvandrerne. I år har de fått ansvaret for å drifte et sjekkpunkt under Femundløpet. Under ledelse av Are skal ca. 60 personer med rusbakgrunn sørge for at alt funker som det skal når ca. 120 hundespann kommer inn i løpet av en periode på 12 timer. Petter Nyquist følger gjengen fra de møtes før avreise i Asker til løpet er ferdig fem dager senere. Ares idé med Medvandrerne er å bringe folk sammen for å bli tryggere og flinkere i samvær med andre.

Are har gjort en god jobb, og det beundrer jeg. Og Petter er en fyr jeg virkelig har sansen for, et medmenneske av de sjeldne og han gir liv til mennesker som har følt seg usett av verden eller i verste fall sett ned på. De har stort sett har levd i egen rusboble, hvor den største gleden deres har vært å få tak i narkotika. Det er så fint å se måten han behandler dem på. Måten han tar dem inn i hjerte sitt. Måten han snakker til og med dem på. Han har gjort så mye godt for så mange i det miljøet.

Det er så fantastisk at det finnes mennesker som gjør slike ting for andre mennesker som ikke har det så lett. Jeg er sikker på at Petter og Are har en hjerte fylt av gode ting etter dette. For en følelse det må være. Fantastisk rett og slett. Alle fortjener en sjangs, alle fortjener å bli tatt vare på. Og alle trenger å føle at de betyr noe for noen. Jeg blir ihvertfall varm i mitt hjerte å se på hva de gjør. Klikk deg inn på tvsumo å se dokumentaren.

Ha en fin dag alle sammen og heia Norge i dag 🤞
gessele-font

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg