Psykisk helse hos barn og unge…

Ja, da skal jeg få æren av å skrive på bloggen til Lene… johoo ! Å da velger jeg jo et skikkelig ikke jippi tema, men et som jeg synes er kjempeviktig! Helse hos barn og unge, psykisk helse…. hos de av oss som ikke er helt ferdig laga ennå, de som blir mest utsatt av hva som skrives, snakkes om å deles på sosiale medier… de mest sårbare….barna våre.

De vi skulle brukt all vår tid på å beskytte. Men det virker ikke som om det er så viktig for oss lenger detta , det å lage en trygg plattform for de å stå på. At de har trua på seg selv, at de tør å stå for det de tror på, tør det å bare være, bare leve…. leke, spille og puste. Dette er et viktig tema, men hva gjør vi med dette da? Vi kan begynne i det små, vi kan snakke med barna våre allerede fra tidlig alder, for det å prate om ting, prate om alt er så utrolig viktig og ikke minst virkningsfullt.

Jeg har mange ganger blitt overrasket over hvor stor virkning det har på oss mennesker, det å klare å sette ord på tankene, det å klare å si disse ordene høyt, dele de. Begynn der…. la barna dele med egne ord om hvordan barnehagedagen har vært, hvor vanskelig det er å gå i 6 klasse og presset fra de andre vennene. Hvor vondt hjertet gjør når kjæresten slår opp å hvor vanskelig det er med lekselesing og venninne krangling.

Vi må ta oss tid! Tid til å virkelig lytte og faktisk høre på det som blir sagt! Ikke alltid gi råd, men alltid gi støtte! Dette var noe av det jeg hadde på hjertet idag så håper noen av dere fant dette litt interessant å lese. Ta vare på hverandre å pass på barna deres, la de vite at dere er der for dem uansett!

Husk å snakke sammen..

Stor klem fra Ingunn ❤

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg